x

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt

MEWEM

MEWEM este primul program de mentorat dedicat femeilor din industria muzicală din Romania. 10 femei-lider – manageri de artiști sau de case de discuri, promoteri de festivaluri, specialiste în comunicare și artiste independente – vor ghida 10 femei aflate la începutul carierei lor în music business, le vor oferi suport, înțelegere, informații, inspirație și vor împărtăși experiențe de învățare ingenioase.

Despre MEWEM

MEWEM este primul program de mentorat dedicat femeilor din industria muzicală din Romania. Programul adresează o problemă frecventă în industriile culturale și creative, și anume subreprezentarea profesională a femeilor. Cu toate că scena românească se bucură de prezența multor artiste, mediul antreprenorial din spatele scenei este în continuare dominat de bărbați.

Prin intermediul acestui proiect, ne propunem să dăm tonul unei schimbări care să echilibreze reprezentarea de gen în industriile creative și să încurajeze evoluția profesională a femeilor.

Mai exact, 10 femei-lider din industria muzicală – manageri de artiști sau de case de discuri, promoteri de festivaluri, specialiste în comunicare și artiste independente – vor ghida, timp de 3 luni, 10 femei aflate la începutul carierei lor în music business, perioadă în care le vor oferi suport, înțelegere, informații, inspirație și vor împărtăși experiențe de învățare ingenioase.

MEWEM este un program cu impact social pozitiv, conturat pe un fundal creativ. Află mai multe despre program în secțiunea FAQ.

Mentori

Alina Manole

Artist independent

Anamaria Hâncu

Communications Manager INNA & Antonia

Anca Lupeș

Fondatoare Mastering The Music Business

Carina Sava

Fondatoare & Artist Manager, Watermelon Agency

Cristina Bazavan

Jurnalist | Specialist comunicare

Ioana Chereji

PR Manager UNTOLD & Neversea

Iulia Pop

Co-fondatoare & PR Manager, Overground Music

Iulia Popovici

Jurnalist | Curator de arte performative

Laura Coroianu

Managing Partner EMAGIC

Olga Juverdeanu

CEO Global Records

Intra in program

Pentru a aplica in programul MEWEM, va rugam sa faceti click pe butonul APLICĂ si sa completati campurile din formular. Toate detaliile dvs. din acest formular vor fi confidențiale. Informațiile solicitate vor fi utilizate numai pentru procesul de selecție și de formare a perechilor.

Pentru început, am dori să subliniem următoarele:

Daca veti fi acceptata in program, ar trebui să participați la toate evenimentele, atelierele și întâlnirile individuale cu mentorul dvs. care vor avea loc online sau în București, conform programului comunicat. Daca veti fi acceptata in program, ar trebui să participați la întregul program, în perioada 17 mai – 8 septembrie 2021, în mod constant și activ.

Ne așteptăm ca toate participantele să fie flexibile în ceea ce privește timpul întâlnirilor individuale cu mentorul. Având în vedere că mentorul are un program foarte încărcat, ar trebui să fiți pregătite să vă adaptați în funcție de opțiunile puse la dispoziție de mentorul dvs. Veți stabili în particular unde și când vă întâlniți, fie pentru prânz, fie la o cafea după serviciu, fie pentru o oră, fie pentru trei ore, fie la fiecare două săptămâni, fie o dată pe lună.

Pe lângă întâlnirile individuale cu mentorul dvs., vor avea loc următoarele evenimente de grup:

 • 17 mai 2021: Evenimentul de lansare
 • 16 iunie 2021: Întâlnirea de grup I
 • 13 iulie 2021: Întâlnirea de grup II
 • 28 iulie 2021 : Zi de workshop
 • 18 august 2021 : Întâlnirea de grup III
 • 8 septembrie 2021 : Closing party

Participarea la evenimentul de lansare a programului este obligatorie. Celelalte întâlniri de grup sunt, de asemenea, obligatorii. În cazul în care nu puteți participa la mai mult de o întâlnire, regretăm să vă spunem că e de preferat să nu aplicați pentru acest program.

Până pe 21 aprilie 2021 vom selecta 10 participante care se potrivesc, atât profesional, cât și personal, cu mentorii noștri. Dacă sunteți selectat, vă vom contacta și vă vom prezenta mentorul, până pe 26 aprilie 2021.

FAQ

MEWEM este un program de mentorat ce reunește experți din industria muzicală, din diverse domenii (case de discuri, PR, management artistic, booking, etc.), precum și artiști independenți, care au dezvoltat și o componentă antreprenorială, pe langa cea artistică, de-a lungul carierei pe care și-au conturat-o în cadrul industriei muzicale.

Scopul MEWEM este de a promova o economie și o societate diversă. Acest program de mentorat va fi inaugurat anul acesta în România, în cooperare cu RAW Music, Mastering the Music Business (MMB) și Women in Music România, cu susținerea UE, prin programul Europa Creativă. MEWEM România extinde sfera acestui proiect internațional, ce se desfășoară în prezent în Germania, Franța, Belgia, Spania și Austria.

Programul va începe cu un eveniment de jumătate de zi la mijlocul lunii mai și oferă sprijin pe termen lung pentru dezvoltarea profesională și personală a 10 femei din industria muzicala.

Programul are două componente principale: întâlnirile individuale dintre participant și

mentor, pentru organizarea și conținutul cărora sunt responsabile participantele, și întâlnirile de grup, ce se vor constitui în jurul unor teme relevante pentru participanți (ex.: playlist-uri, radio, drepturi de autortc.), și la care vor participa diferiți speakeri.

Programul de mentorat face parte din rețeaua MEWEM Europe și își propune să conecteze femeile din industria muzicală. Scopul rețelei este de a crea o platformă pentru educație continuă, pentru a întâlni oameni interesanți și pentru a spori recunoașterea femeilor din și în afara industriei muzicale. Scopul pe termen lung este ca, în viitor, mai multe femei – inclusiv cele care ocupă funcții de manageri și antreprenori – să contribuie la formarea industriei muzicale.

Participarea la program este gratuită pentru mentees.

Poate aplica orice femeie care își proiectează viitorul în domeniul caselor de discuri, managementului muzical, publishing-ului, distribuției, booking-ului, promovării sau își dorește să fie artistă independentă și care are deja o oarecare experiență în industria muzicală.

Prin urmare, aplicațiile sunt deschise tinerelor profesioniste care urmează să absolve și au o experiență practică sau care și-au finalizat deja primii ani în domeniul industriei muzicale.

Participantele ar trebui să aibă dorința si capacitatea de a participa la întregul program și să aducă idei concrete cu privire la subiectele pe care ar dori să le abordeze împreună cu mentorul. Ne așteptăm ca toate participantele să ia parte la întâlnirile de grup, inclusiv cele care vor avea loc fizic, în București. Prin urmare, înainte de a aplica, participantele trebuie să se asigure că pot fi prezente în București în datele menționate pentru întâlniri de grup și workshop-uri.

Mentorii MEWEM România 2021 sunt:

Laura Coroianu – Managing Partner EMAGIC
Anamaria Hâncu – Communications Manager INNA & Antonia
Anca Lupeș – Fondatoare Mastering The Music Business
Carina Sava – Fondatoare & Artist Manager, Watermelon Agency
Olga Juverdeanu – CEO Global Records
Cristina Bazavan – Jurnalist | Specialist comunicare
Ioana Chereji – PR Manager UNTOLD & Neversea
Alina Manole – Artist independent
Iulia Pop – Co-fondatoare & PR Manager, Overground Music
Iulia Popovici – Jurnalist | Curator de arte performative

Relația dintre mentor și mentee este în întregime în mâinile lor. Aceasta înseamnă că ei înșiși decid cât de des, când și unde vor să se întâlnească – în afara evenimentelor lunare, organizate pentru toți participanții. Aceasta poate fi, de exemplu, o întâlnire obișnuită la prânz sau o cafea la fiecare două săptămâni și poate fi adaptată în funcție de obligațiile profesionale și private ale mentorilor. Participantele ar trebui să fie conștiente de cât timp au mentorii lor, astfel încât să poată profita din plin și să se adapteze în funcție de datele sugerate de aceștia.

De acum, aplicațiile pot fi completate, folosind formularul nostru de înscriere.

Verificăm toate aplicațiile primite și analizăm cu atenție candidata care se potrivește cel mai bine mentorului în cauză, pe baza experienței și obiectivelor sale. De aceea, ne dorim să primim aplicații detaliate care ne arată clar ce aduceți, la ce vă așteptați și în ce direcție vreți să vă îndreptați.

Cele 10 candidate care sunt selectate vor fi contactate de echipa noastră pe 26 aprilie 2021.

În cadrul MEWEM vor fi selectate 10 participante și vor fi conectate cu mentorii corespunzători. Toate participantele selectate pentru program vor primi un e-mail la sfârșitul lunii aprilie. Apoi, le vom prezenta mentorul cu care au fost asociate. De atunci, echipele pot stabili în particular întâlniri individuale. Participantele ar trebui să poată participa activ și constant pe tot parcursul programului.

Întâlniri individuale între mentee și mentor: Relația dintre mentee și mentor este în mâinile persoanelor respective. Aceasta înseamnă că ele decid cât de des, când și unde vor să se întâlnească. Cu ocazia evenimentului de lansare, ele primesc îndrumări și idei pentru organizarea întâlnirilor individuale. În plus, un acord care să includă un plan pentru programul MEWEM ar trebui completat și semnat de fiecare echipă.

Se așteaptă ca toate participantele să fie flexibile în ceea ce privește timpul întâlnirilor individuale cu mentorii lor. Participantele înțeleg că mentorii sunt profesioniste din industria muzicală care, prin prisma pozițiilor pe care le ocupă, au un program foarte încărcat, motiv pentru care participantele trebuie să fie pregătite să reacționeze flexibil la opțiunile de întâlnire.

Întâlniri de grup: va exista un eveniment de lansare, de jumătate de zi, pentru a ne cunoaște și a prezenta elementele de bază ale programului, precum și o întâlnire finală, pentru evaluarea programului. În plus, vor avea loc trei întâlniri de grup și o zi de workshop-uri. O întâlnire va fi adresată în mod explicit mentorilor și una către mentees (dar toate întâlnirile de grup sunt deschise tuturor participantelor).

Planificarea programului:

 • 1 martie – 18 aprilie 2021

Începutul fazei de aplicare. Candidatele pot aplica pentru program. În acest fel, putem afla mai multe despre așteaptările fiecărei candidate de la program, mentor etc., ce interese și ce obiective au. Perioada de aplicare este deschisă până duminică, 18.04.2021.

 • 20-21 aprilie 2021

Analizarea aplicațiilor și alegerea celor 10 participante.

 • 26 aprilie 2021

Anunțarea participantelor și a mentorilor care le vor ghida în program.

 • 17 mai 2021: Evenimentul de lansare

Cu ocazia evenimentului de lansare, toți participanții se vor cunoaște și vor discuta procedura și instrucțiunile programului. De atunci, reuniunile lunare vor avea un motto specific și un vorbitor extern va fi invitat la un workshop, o prelegere sau ceva similar.

De acum înainte, vor avea loc întâlniri individuale ale participantelor cu mentorii lor.

 • 16 iunie 2021: Întâlnirea de grup I
 • 13 iulie 2021: Întâlnirea de grup II
 • 28 iulie 2021: Zi de workshop
 • 18 august 2021: Întâlnirea de grup III
 • 8 septembrie 2021: Closing party – Întâlnire finală, dedicată evaluării programului și feedback-ului din partea participanților. Aceștia vor primi un certificat de participare la sfârșitul programului.

Dacă nu puteți participa la evenimentul de lansare și / sau la mai multe dintre celelalte întâlniri, regretăm să vă anunțăm că trebuie să vă abțineți din a aplica.

Dacă nu sunteți selectată ca mentee, vă putem informa întotdeauna direct atunci când se va organiza o nouă rundă a programului, dacă menționați că doriți acest lucru atunci când completați formularul de participare.

Dacă nu am putut răspunde la întrebarea dvs. prin răspunsurile oferite în cadrul acestei secțiuni, trimiteți-ne un e-mail la adresa office@rawmusic.ro.

Vă rugăm să nu ne adresați întrebări legate de statusul cererii dvs.

Și acum: Mult succes cu aplicația dvs.!

Contact